Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali Başladı







Erdem, Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali’ne katıldı.Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Festivali, Antalya´nın Manavgat ilçesinde başladı.








Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) devam eden özel yetenekli öğrencilerden 1200´ü, Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde bir araya geldi. Festivalin açılışına Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ile 125 Bilim ve Sanat Merkezinden bin 250 öğrenci ve öğretmen katıldı. Bakan Yardımcısı Erdem, konuşmasında, özel yetenekli çocukların eğitiminin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmış bilim ve sanat merkezlerinde ve destek eğitim odalarında yapıldığını, 81 ilde 125 merkezde hizmet veren bilim ve sanat merkezlerinde yaklaşık 37 bin özel yetenekli öğrencinin eğitim aldığını söyledi. Erdem, bilim ve sanat merkezlerinde öğrencilerin güzel sanatlar, edebiyat, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, havacılık, akıl ve zeka oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji, şehir kültürü ve benzeri alanlarda eğitim aldığını anlattı. Özel yetenekli öğrencilere yönelik çalışmaların yalnızca öğrenci özelinde kalmadığını vurgulayan Erdem, aynı zamanda özel yetenekli öğrencinin ailesini de kapsadığını ifade etti.











Çağın gerekliliklerini yakalayan, geleceğe yön verecek teknolojiye hakim bir nesil yetiştirmek ülküsüyle bilim ve sanat merkezlerinde yürütülen çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Erdem, bu merkezlerin temelinin gelişen teknoloji ve bilim etkisinde öğrencilerin yaratıcılıklarını arttırmaya yönelik olduğunu dile getirdi. Erdem şunları kaydetti: “Bilim ve sanat merkezlerinde fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğin birbiriyle entegre şekilde öğretilmesi amacıyla STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitim yaklaşımının yaygınlaştırılması çalışmaları sürdürülmektedir. Özel yetenekli çocukların ileride topluma daha yararlı olabilmesi ve var olan kapasitelerini tam anlamıyla ortaya çıkarabilmeleri için özelliklerinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Zeka, bireyin gerek sorunları çözerken gerek çevreye uyum sağlarken var olan tüm yetenek ve becerilerini kullanması ile ortaya çıkan düzeydir. Amacımız, yetenek ve becerilerini en üst seviyede kullanabilen bireyleri yetişmesini sağlamaktır.”








Bakan Yardımcısı Erdem, daha sonra 125 bilim ve sanat merkezinin stantlarını gezerek öğrencilerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. 4 gün sürecek BİLSEM Festivalinde yarışmalar, atölye çalışmaları ve çeşitli söyleşiler yer alacak.

Konular

Özel Yetenekli Bireyler için Dökümanlar Tıkla İndir
STEM etkinlikleri okul ve sınıf ortamında nasıl uygulanır?
Robotik kodlama ile geleceği tasarlıyorlar
Liseli gençler yarını inşa ediyor
Zeka geliştiren 10 mantık sorusu
Lise öğrencilerine plastinasyon eğitimi
Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali Başladı
Liseliler islam matematik bilginlerini Keele’de anlattı
Üstün zekâlı lisesi sıradanlaşıyor mu?
Hurda otobüs öğrenciler için ‘bilim merkezi’ne dönüştü
Fen bilimleri performansıyla internet kullanımı arasında nasıl bir ilişki var?
Milli otomobil için öğrenciler yarışacak
Öğrenciler kendi okullarının elektriğini üretiyor
Johns Hopkins Üniversitesi Yetenek Merkezi Nasıl Bir Sunuyor?
Bir yüzeyde, bitişik dışbükey beşgenler kullanarak en fazla kaç farklı desen elde edebilirsiniz?
IQ seviyeniz ortalamanın üzerinde mi?
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması başvuruları nasıl yapılacak?
İleri Teknoloji Okulları Tanıtım Programı Yapıldı
Heyecanlıyız Yayındayız Projesi Nedir?
Eğitimde dijital devrim başladı
72 yaşındaki mucitten ısıtıcılı bot
Öğrenciden israfı önlemeye katkı
Da Vinci Kids Mobil Uygulaması Nedir?
Nasıl iyi bir yazar ve okur olunur?
Fen liselerinde bilgiden bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetişecek
'Üstün çalışanlara destek sağlanmadığında hayatlarındaki dengeyi kaybederler'
'Büyük icatlar hayal etmekle başlar'
Bilsem sınavı başvuru şartları nelerdir?
2020 Bilsem Sınav Takvimi için tıkla
Bilsem'de eğitim ücretli midir?