İdealist Matematik Öğretmeni 'Küçük Vecihiler' yetiştiriyor



Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde matematik öğretmenliği yapan Akyürek, "Küçük Vecihiler Yetişiyor" adıyla hazırladığı proje kapsamında ders saatleri dışındaki zamanlarda çocuklara model uçak yapımını öğretiyor.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde matematik öğretmeni Fatma Akyürek, "Küçük Vecihiler Yetişiyor" adıyla hazırladığı proje kapsamında ders saatleri dışındaki zamanlarda çocuklara gönüllü olarak model uçak kursu veriyor.

Karagöl Mahallesi'ndeki Şehit Arif Çetin Ortaokulu'nda matematik öğretmenliği yapan Akyürek, kırsal alanda yaşayan öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'tan esinlenerek "Küçük Vecihiler Yetişiyor" adıyla proje hazırladı.

Model uçak eğitmeni sertifikası da bulunan Akyürek, proje kapsamında her gün öğle saatleri ile akşam dersten sonra okulda oluşturulan atölyede öğrencilere gönüllü olarak model uçak yapımını öğretiyor.

Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatında hiç yakından uçak görmemiş, uçağa binmemiş köy okullarındaki çocukları geleceğe hazırlamak için çalıştığını söyledi.

Hazırladığı projenin okul idaresince kabul edilmesiyle öğrencilere öğle saatlerinde ve ders çıkışlarında model uçak kursu eğitimi vermeye başladığını belirten Akyürek, "Kırsal alanda yaşayan öğrencilerin boş zamanlarını etkili ve dolu geçirmelerini sağlamak istedim. Aynı zamanda çocuklara havacılık sevgisi de kazandırmayı amaçladım." dedi.

Projeyi çocukları geleceğe hazırlamak, başarılarına katkı sağlamak amacıyla gönüllü olarak hazırladığına dikkati çeken Akyürek, model uçak yaparken çocukların ölçme ve değerlendirme, hesaplama, çizim yapma, el becerilerini geliştirme gibi yetenekler de kazandıklarını anlattı.

"SAYISAL ZEKALARININ YANINDA PRATİK ZEKALARI DA GELİŞİYOR"

Öğrencilerin kursa ilgi gösterdiklerini dile getiren Akyürek, şöyle devam etti:

"Bu projeyi önemsiyoruz. Çocukların boş zamanlarını etkili geçirmesini sağlarken aynı zamanda sosyalleşmelerine katkı sağlıyoruz. Öğrenciler maket uçak yapımına başlamadan önce ölçek bilgisi öğreniyor. Hazırlanan projeye göre ölçüm ve hesaplamalar yapıyor. Orantılar kuruyor. Ona göre kesim ve uçağının montajını yapıyor. Matematiksel verileri kullanırken uçakların uçması için gerekli fizik kurallarını hesaplamaya çalışıyor. Bütün bunları gerçekleştirirken ince çıtaları bir araya getirerek ekleyip yapıştırıyor. Bu da el becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Bu kursu sadece model uçak yapımı olarak görmüyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Sayısal zekalarının yanında pratik zekaları da gelişiyor."

Akyürek, hafta içi kendi okulundaki, hafta sonları da başka mahallelerdeki çocuklara eğitim verdiğini ifade etti.

"KURS SAYESİNDE UÇAK MÜHENDİSLİĞİ VE PİLOT OLMA GİBİ HEDEFİMİZ OLDU"

Kursa katılan 7. sınıf öğrencisi Reyhan Demir, hayatında hiç uçak görmediğine ancak kurs sayesinde nasıl uçtukları konusunda bilgi sahibi olduğuna işaret etti.

Kursta sadece boş zamanlarını değerlendirmediklerini dile getiren Demir, bunun kendileri için rehabilitasyon gibi olduğunu söyledi.

6. sınıf öğrencisi Muhammet Ali Köse da kurs sayesinde uçak mühendisliği ve pilot olma gibi geleceğe dair hedefler edindiğini vurguladı.

Okul Müdürü Ahmet Elibol ise okullarında böyle bir kurs açılmasının öğrencilerin gelişmesi için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek her kursa 12 öğrencinin katıldığını, üçer haftalık kursların yıl sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

Konular

Özel Yetenekli Bireyler için Dökümanlar Tıkla İndir
STEM etkinlikleri okul ve sınıf ortamında nasıl uygulanır?
Robotik kodlama ile geleceği tasarlıyorlar
Liseli gençler yarını inşa ediyor
Zeka geliştiren 10 mantık sorusu
Lise öğrencilerine plastinasyon eğitimi
Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali Başladı
Liseliler islam matematik bilginlerini Keele’de anlattı
Üstün zekâlı lisesi sıradanlaşıyor mu?
Hurda otobüs öğrenciler için ‘bilim merkezi’ne dönüştü
Fen bilimleri performansıyla internet kullanımı arasında nasıl bir ilişki var?
Milli otomobil için öğrenciler yarışacak
Öğrenciler kendi okullarının elektriğini üretiyor
Johns Hopkins Üniversitesi Yetenek Merkezi Nasıl Bir Sunuyor?
Bir yüzeyde, bitişik dışbükey beşgenler kullanarak en fazla kaç farklı desen elde edebilirsiniz?
IQ seviyeniz ortalamanın üzerinde mi?
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması başvuruları nasıl yapılacak?
İleri Teknoloji Okulları Tanıtım Programı Yapıldı
Heyecanlıyız Yayındayız Projesi Nedir?
Eğitimde dijital devrim başladı
72 yaşındaki mucitten ısıtıcılı bot
Öğrenciden israfı önlemeye katkı
Da Vinci Kids Mobil Uygulaması Nedir?
Nasıl iyi bir yazar ve okur olunur?
Fen liselerinde bilgiden bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetişecek
'Üstün çalışanlara destek sağlanmadığında hayatlarındaki dengeyi kaybederler'
'Büyük icatlar hayal etmekle başlar'
Bilsem sınavı başvuru şartları nelerdir?
2020 Bilsem Sınav Takvimi için tıkla
Bilsem'de eğitim ücretli midir?