BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?



Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM sınav sonuçlarını bugün açıklayacaktı fakat yeni tarih verildi. Öğrenciler ve veliler heyecan içinde Bilim ve Sanat Merkezleri sınav sonucunu beklerken, öğrenci tanılama süreci kapsamında ertelemeye gidildi. Peki MEB BİLSEM grup tarama sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

6 Ocak’ta başlayan BİLSEM sınavları, 4 Mart’ta ise sonuçlandı. MEB BİLSEM sınav sonuçlarını bugün yani 9 Mart’ta açıklanması bekleniyordu. Binlerce kişinin girdiği BİLSEM sınav sonuçlarını ne zaman açıklanacağı belli oldu. 16 Mart’ta Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyuru ile sonuçları resmi sitesinde açıklaması bekleniyor.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2017-2018 bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama süreci kapsamında 10 Mart 2018 tarihinde telafi uygulaması yapılacaktır. Bu nedenle 2017-2018 eğitim öğretim yılında yapılan tüm grup tarama uygulamalarına ait sonuçlar 16 Mart 2018 tarihinde açıklanacaktır.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Bilsem 2018 Grup Tarama Sınav Sonuçları 16 Mart 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek ve öğrenci kimlik numarası ile sonuç sorgulaması yapılabilecek.

GRUP TARAMA SINAVINDA NE SORULUR?

Tablet üzerinde uygulanan bu sınavda bir çok kategoriden sorular sorulur. Bu soruların benzerlerini www.bilsemonline.com da görebilecek ve sınava hazırlanabileceksiniz.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

Bireysel zeka testi sonuçlarına göre Bilim ve Sanat Merkezine kayıt hakkı kazanılır. Bu testte başarı gösteren adaylar genel zihinsel yetenek alanında kayıt hakkı kazanır. Rehberlik ve Araştırma Merkezleri koordinesinde resim ve/veya müzik alanlarında yetenek sınavı açılır. Yetenek sınavında komisyonca belirlenen puanı alan öğrenciler de resim ve/veya müzik yetenek alanı öğrencisi olarak Bilim ve Sanat Merkezine kayıt edilir.

KAYITLARI YAPILAN ÖĞRENCİLERE NASIL BİR EĞİTİM VERİLİR?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

a) Uyum (Oryantasyon), b) Destek Eğitimi; 1) İletişim Becerileri, 2) Grupla Çalışma Teknikleri, 3) Öğrenme Yöntemleri, 4) Problem Çözme Teknikleri, 5) Bilimsel Araştırma Teknikleri, 6) Yabancı Dil, 7) Bilgisayar, 8) Sosyal Etkinlikler, c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, ç) Özel Yetenekleri Geliştirme, d) Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

Programların belli bir tamamlama süresi bulunmamakta olup öğrenci programlarda kendi öğrenme hızına göre ilerler. Öğrenciler program aşamalarındaki performans, istek, gayretli olmalarına ve devamlarına bağlı olarak eğitimlerine liseyi bitirene kadar devam edebilir. Tüm programlar öğrenci merkezli, disiplinler arası, modüler yapıda; öğrencilerin yaratıcılığını, sorunlara farklı yaklaşım ve çözüm bulma becerilerini geliştirecek ve yetişkinlik dönemlerindeki şartlara hazırlayacak nitelikte bireyselleştirilerek hazırlanır. Programların uygulanmasında okuldan tamamen farklı özel eğitim yöntem ve teknikleri, özel materyaller ve özel eğitim ortamları kullanılır. Bilsem'lerde bireysel eğitim esas olmakla birlikte öğretmen, mekan vb. kısıtlılıklar nedeniyle çoğunlukla 3-5 kişilik küçük gruplarla eğitim yapılır. Bilim ve Sanat Merkezlerindeki eğitim, öğrencilerin örgün eğitimlerinden farklı olarak gerçekleştirilir. Okullarında öğrenciler geçer not alma ve sınavlara hazırlanma amacıyla hareket ederken, Bilsem' in yapısında sınıf geçme, not alma vb. amaçlar yer almaz. Bunun yerine süreç odaklı, proje tabanlı öğretim modeliyle öğretim sağlanır ve öğrencilerin istenilen niteliklere uygun projeler gerçekleştirmeleri beklenir.

BİLSEMLERDE EĞİTİM DÖNEMLERİ NE ZAMANDIR?

Bilsem' lerde eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak), ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir. Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra Bilsem' de, öğlenci ise sabah Bilsem' de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam BİLSEM' de olacak şekilde eğitime alınır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30' unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin kaydı silinir.

Konular

Özel Yetenekli Bireyler için Dökümanlar Tıkla İndir
STEM etkinlikleri okul ve sınıf ortamında nasıl uygulanır?
Robotik kodlama ile geleceği tasarlıyorlar
Liseli gençler yarını inşa ediyor
Zeka geliştiren 10 mantık sorusu
Lise öğrencilerine plastinasyon eğitimi
Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali Başladı
Liseliler islam matematik bilginlerini Keele’de anlattı
Üstün zekâlı lisesi sıradanlaşıyor mu?
Hurda otobüs öğrenciler için ‘bilim merkezi’ne dönüştü
Fen bilimleri performansıyla internet kullanımı arasında nasıl bir ilişki var?
Milli otomobil için öğrenciler yarışacak
Öğrenciler kendi okullarının elektriğini üretiyor
Johns Hopkins Üniversitesi Yetenek Merkezi Nasıl Bir Sunuyor?
Bir yüzeyde, bitişik dışbükey beşgenler kullanarak en fazla kaç farklı desen elde edebilirsiniz?
IQ seviyeniz ortalamanın üzerinde mi?
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal ve Etkinlik Yarışması başvuruları nasıl yapılacak?
İleri Teknoloji Okulları Tanıtım Programı Yapıldı
Heyecanlıyız Yayındayız Projesi Nedir?
Eğitimde dijital devrim başladı
72 yaşındaki mucitten ısıtıcılı bot
Öğrenciden israfı önlemeye katkı
Da Vinci Kids Mobil Uygulaması Nedir?
Nasıl iyi bir yazar ve okur olunur?
Fen liselerinde bilgiden bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetişecek
'Üstün çalışanlara destek sağlanmadığında hayatlarındaki dengeyi kaybederler'
'Büyük icatlar hayal etmekle başlar'
Bilsem sınavı başvuru şartları nelerdir?
2020 Bilsem Sınav Takvimi için tıkla
Bilsem'de eğitim ücretli midir?